Top 10: dit zijn de beste robot stofzuigers met dweilfunctie

Geschreven door Robbie de Robot

30 november 2020

beste robot stofzuigers met dweilfunctie

Als je op zoek bent naar een nieuwe robot stofzuiger met dweilfunctie is er keuze genoeg. Fijn, want je kunt al je wensen naast elkaar leggen en de modellen met elkaar vergelijken. Een probleempje: het zijn er zóveel dat het weleens zo zou kunnen zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daar hebben wij de oplossing voor: we hebben een top 10 gemaakt van beste robot stofzuigers die naast het stofzuigen ook nog eens dweilen.

Top 10:

1. Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

De Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB is een van de paradepaardjes van Blaupunkt als het neerkomt op robot stofzuigers die ook nog eens kunnen dweilen. Sterker nog, deze robot kan niet alleen stofzuigen en dweilen maar ook nog eens vegen en is daarmee dus een heuse 3-in-1 robot stofzuiger. Hij is gebruiksvriendelijk en vrijwel volledig autonoom, wat inhoudt dat-ie bij een lage batterijstand zelf terugkeert naar het oplaadstation. Daarnaast beschikt dit model over een HEPA-filter en dankzij de ronddraaiende borstels worden dieren- en mensenharen eenvoudig verwijderd. Bevestig de dweil aan de robot en je hebt helemaal nergens omkijken meer naar! Een minpuntje is de GPS-navigatie: dat is namelijk een minder nauwkeurige navigatie dan die met lasers, waardoor de kans aanwezig is dat er weleens een plekje gemist wordt. De robot is makkelijk te besturen met een app op je smartphone, maar je kunt ook Alexa of Google Home gebruiken.

2. Rowenta Explorer Serie 80 RR7755

De Explorer Serie 80 RR7755 is een model van Rowenta dat stofzuigt en dweilt. Dat is op zich niet zo bijzonder, want anders zou-ie niet in deze top 10 van robot stofzuigers met dweilfunctie staan. Wat wel bijzonder is, is dat-ie die stofzuig- en dweilfunctie combineert met een systematische schoonmaakroute; dat is namelijk niet voor veel stofzuigers in deze lijst weggelegd. Naast dit grote voordeel is dit model makkelijk te besturen, laadt-ie vanzelf op als-ie bijna leeg is en is het een ideale robot voor huishoudens met dieren. Oh ja, en er is ook nog eens een Turbo Power functie. Naast al deze voordelen, heeft deze robot ook een groot nadeel. Letterlijk groot, want het is nogal een hoog apparaat. Door de hoogte van 11 centimeter moet je de meubels in de kamer even goed opmeten om te bekijken of de robot eronderdoor kan.

3. Medion MD19601

Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe robot stofzuiger met dweilfunctie kijken natuurlijk naar alle handige functies die zo’n robot hebben, maar de prijs is ook niet onbelangrijk. De Medion MD19601 combineert het beste van beide werelden. Het is niet alleen een van de goedkoopste robot stofzuigers met dweilfunctie op de markt, maar het is er ook nog eens een die hoog scoort als je de specificaties eens induikt. Dit model van Medion beschikt namelijk over een Turbo Power functie, heeft een grote inhoud (0,5l) en is autonoom wat betreft het opladen van de batterij. Alsof dat nog niet alles is, is de navigatiemethode zelflerend en die functie zie je bijna bij geen enkel vergelijkbaar model in deze prijsklasse terug. Zijn er dan geen nadelen? Jawel, door de relatief lage prijs worden de kwalitatieve eigenschappen (bouwkwaliteit, gebruikscomfort en schoonmaakkwaliteit) allemaal op middenklasse ingeschaald.

4. Ecovacs Deebot U2 Pro

De Ecovacs Deebot U2 Pro is een perfecte robot stofzuiger met dweilfunctie om ‘mee te beginnen’. Mocht je al langere tijd je twijfels hebben of een robot stofzuiger wel wat voor jou is? Dan is dit model dus een perfect uitprobeersel en waarschijnlijk wil je nadien niet meer zonder. Deze Ecovacs haalt na het stofzuigen van een bepaalde plek meteen de dweil eroverheen, waardoor je daar óók al niet meer naar om hoeft te kijken. Dit relatief goedkope instapmodel heeft wel als nadeel dat het geen navigatiemethode bevat, waardoor de kans aanwezig is dat de robot delen mist met het stofzuigen of dweilen. Verder is-ie gebruiksvriendelijk: je bedient ‘m eenvoudig met een app of met Alexa of Google Home. Ook begeeft deze robot zichzelf naar het oplaadstation wanneer de accu bijna leeg is, waardoor je dus rustig van huis kunt terwijl je vloeren perfect schoon worden gehouden.

5. iRobot Roomba Combo

Voor wie zich al een beetje heeft verdiept in de wereld van robot stofzuigers, weet dat de iRobot-modellen maar zelden over een dweilfunctie beschikken. Wil je de topkwaliteit van het innovatieve merk combineren met een model dat ook nog eens dweilt? Dan is de iRobot Roomba Combo misschien wel wat voor jou! Deze ‘Combo’ mist misschien dan wel een aantal functies die je van andere Roomba’s wel gewend bent (denk daarbij aan zelflering en automatische hervatting), maar het heeft er dus ook een die voor veel mensen héél wat waard is: de dweilfunctie. Je bevestigt de meegeleverde dweil, maakt ‘m nat en de robot kan voor je aan de slag. Ook een fijne bijkomstigheid aan dit model is dat-ie een relatief grote inhoud heeft en beschikt over een HEPA-filter. Hij kan over drempels tot maar liefst 2 centimeter en bestuurbaar met Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT.

 

6. Ecovacs Deebot OZMO T8+

7. Ecovacs Deebot 605

8. Blaupunkt Bluebot XSmart VCBB1XS

9. Ecovacs Deebot OZMO 950

10. Eufy Robovac G10

 

Veel verschillende modellen van veel verschillende merken dus. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij je zoektocht naar de perfecte robot stofzuiger met dweilfunctie? Iedere consument heeft natuurlijk zijn of haar eigen wensen. De een is bereid diep in de buidel te tasten voor een aantal hightech functies, terwijl de ander denkt: als het z’n werk maar doet is het al prima. Bedenk dus voor aankoop wat jij belangrijk vindt, maar we kunnen je wel alvast een aantal tips meegeven die voor iedereen van belang zijn.

  • Kijk naar de hoogte van het apparaat en die van je meubels. Je hebt niks aan een robot die nergens onderdoor kan.
  • Meet de hoogte van je drempels op. Iedere robot heeft een maximum aan centimeters waar het overheen kan.
  • Kijk goed naar de ondergrond. Voorbeeld: als jij overal hoogpolig tapijt hebt, zullen er al een aantal modellen afvallen.

 

Robbie de Robot

Uitgelicht

Gerelateerde artikelen

Robot ramenwasser: dit zijn de beste ramenwassers van het moment

Robot ramenwasser: dit zijn de beste ramenwassers van het moment

Wanneer je denkt aan een ramenwasser, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een robot. Toch gaan deze twee begrippen anno 2021 hand in hand. Robotica beperkt zich namelijk niet meer tot stofzuigers of grasmaaiers, maar ook je ramen en ruiten kunnen voortaan prima...

Top 10: beste robotmaaiers

Top 10: beste robotmaaiers

Het is weer tijd voor een nieuwe top 10 van Robotassistent. Dit keer gaan we op zoek naar de beste robotmaaiers van 2021. Of het nu gaat om grote tuinen of om kleine gazons: er zijn een hoop verschillende aspecten waar je naar moet kijken bij het uitzoeken van de...

Top 10: beste robotstofzuigers tegen dierenharen

Top 10: beste robotstofzuigers tegen dierenharen

Huisdieren en stofzuigen gaan hand in hand. Heb jij een dier in huis? Dat betekent flink meer stofzuigen dan een huishouden zónder huisdier. Maar wist je dat er ook robotstofzuigers zijn die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van dierenharen? Van kattenharen tot...