Top 10: beste robotstofzuigers tegen dierenharen

Geschreven door Robbie de Robot

7 december 2020

beste robotstofzuigers tegen dierenharen

Huisdieren en stofzuigen gaan hand in hand. Heb jij een dier in huis? Dat betekent flink meer stofzuigen dan een huishouden zónder huisdier. Maar wist je dat er ook robotstofzuigers zijn die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van dierenharen? Van kattenharen tot hondenharen en van konijnenvachten tot vogelveren: sommige robotstofzuigers gaan hier beter mee om dan anderen. Daarom zoeken wij voor je uit wat de beste robotstofzuigers zijn tegen dierenhaar. Dit is onze top 10.

Eerst kijken we even naar waar een robotstofzuiger aan moet voldoen om goed te werken tegen dierenharen. Dat zit ‘m eigenlijk vooral in  de borstels die jouw aanstaande robot heeft. Je hebt er namelijk een nodig met ronddraaiende middenborstels. Die pakken de haren beter op dan een zuigmond die niet over borstels beschikt. Bovendien raakt de zuigmond door de borstels niet snel verstopt, iets dat wel voor de hand ligt als je dieren veel haar verliest. Genoeg informatie, we gaan eens kijken wat de beste robotstofzuigers zijn die jou helpen met al dat dierenhaar op de grond. We kijken daarbij niet alleen naar de voor- en nadelen van de robot, maar natuurlijk ook naar de prijs/kwaliteitverhouding.

 

1. iRobot Roomba 960

Wanneer je een model van iRobot in huis haalt is een ding zeker: je haalt kwaliteit naar binnen. Deze Roomba 960 van het bekende roboticamerk is niet de goedkoopste optie, maar wellicht we een van de meest duurzame. Dankzij de zuigmond met draaiende borstel is deze robot dus ook zeer geschikt voor het verwijderen van dierenhaar. Andere leuke pluspunten zijn de zelflerende navigatiemethode, het automatische terugkeren naar het laadstation wanneer de batterij bijna leeg is en het eenvoudige besturingssysteem. Zijn er dan helemaal geen minpunten? Als je goed zoekt, vind je altijd wat. Door de ronde vorm kan het apparaat namelijk niet in de rechte hoeken van de kamer komen. Ook heeft deze iRobot helaas geen Turbo Power Functie en beschikt het niet over een dweilfunctie. Ben je wel op zoek naar modellen met een dweilfunctie? Neem dan vooral even een kijkje in de top 10 robotstofzuigers met dweilfunctie.

 

2. Neato Botvac D7 Connected

Ook de Neato Botvac D7 Connected is een robotstofzuiger die goed is in het verwijderen van dierenharen. Of het nu gaat om hondenharen of kattenharen: deze robot helpt je uit de problemen en is bovendien niet al te duur. Wat meteen opvalt aan de vorm van deze stofzuiger is de rechte kant. Dat heeft een reden, de rechte kant zorgt er namelijk voor dat ook de rechte hoeken van de kamer schoongemaakt kunnen worden. Deze Neato navigeert op lasers en is autonoom, wat inhoudt dat je op je gemak naar je werk kunt zonder dat je je zorgen hoeft te maken over een overvloed aan haren op de vloer. Daarvoor zijn dus ook de welbekende draaiende borstels aanwezig. Een van de nadelen van deze robotstofzuiger is dat-ie wat aan de hoge kant is: tien centimeter. Hierdoor is het wel handig als je vooraf even de hoogte van je meubels opmeet, zodat je zeker weet dat je huishoudhulp niet constant overal tegenaan botst.

 

3. Blaupunkt Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB

Het merk Blaupunkt klinkt je misschien wel bekend in de oren, en sinds enkele jaren focussen zij zich dus ook op de roboticamarkt. De Bluebot Xboost BPK-VCBB1XB is een veelgeziene gast in top 10 lijstjes van robotstofzuigers, en wordt dus ook genoemd bij de toppers tegen dierenhaar. Dat je ‘m zoveel tegenkomt onder de lievelingsrobots is niet zo gek: dit model is namelijk een heuse 3-in-1 robotstofzuiger. Wat dat wil zeggen? Nou, deze Blaupunkt kan naast stofzuigen ook vegen en nog eens dweilen. Tel daar de relatief betaalbare aankoopprijs bij op, en je hebt een van de meest allround robotstofzuigers die er maar zijn. Als we dan toch wat minpuntjes moeten noemen, komen we automatisch uit bij de navigatiemethode. Die loopt namelijk op GPS. Hierdoor kan de robot bepaalde delen in de kamer overslaan of juist dubbel doen. Toch maar positief eindigen: dit model heeft dan wel weer een HEPA-filter, waardoor-ie ook geschikt is allergieën.

 

4. Eufy by Anker Robovac 35C

Ook Anker is een merk dat je in andere branches voorbij hebt kunnen zien komen. Met deze Eufy Robovac 35C brengen ze een zeer betaalbare robotstofzuiger op de markt die ook nog eens goed in het verwerken van dierenharen is. Daar moeten we wel meteen bij vermelden dat dit model ook een aantal minpunten heeft, maar dat is maar net waar je op let. Deze Eufy beschikt bijvoorbeeld niet over een navigatiemethode, is niet autonoom en heeft geen dweilfunctie maar heeft evenzoveel voordelen. Het is een klein, compact model wat ook wil zeggen dat-ie makkelijk onder lage meubels doorgaat; hij is namelijk maar 7,2 centimeter hoog. Ook een leuk pluspunt: de Eufy past de zuigkracht aan wanneer-ie over een tapijt of vloerkleed rijdt en dat is echt een functie die je niet heel vaak terugziet bij robotstofzuigers. Ook gaat de batterij lang mee en een andere fijne bijkomstigheid is dat-ie geruisloos over de vloer sjeest.

 

5. Ecovacs Deebot OZMO 950

Dit model van Ecovacs, de Deebot OZMO 950, is een van de paradepaardjes van het merk. Oké, goedkoop is-ie niet, maar je kunt er wel een flinke tijd mee vooruit. Ook deze robotstofzuiger is een kei in het opzuigen en verwerken van dierenhaar, maar heeft ook een dweilfunctie. Verder navigeert-ie op lasers en gaat-ie autonoom te werk waardoor je ’s ochtends de deur uitkan en ’s avonds bij thuiskomst een vloer hebt die er spic en span uitziet. Er zit een Turbo Power Functie op en het gebruikscomfort en de schoonmaakkwaliteit is van topklasse. Een nadeel: het stofreservoir is aan de kleine kant qua inhoud, namelijk 0,5 liter. Dat betekent dat je, zeker met huisdieren, het reservoir dus relatief vaak zult moeten legen. Je bestuurt het apparaat gemakkelijk en gebruiksvriendelijk met je mobiele telefoon en je kunt daarmee ook virtuele muren instellen zodat de robot niet op plekken komt waar-ie eigenlijk niet mag komen.

 

6. iRobot Roomba s9+

7. Ecovacs Deebot U2 Pro

8. AEG RX9-2-4STN

9. iRobot Roomba e5

10. Rowenta Explorer Serie 60 RR7455

Robbie de Robot

Uitgelicht

Gerelateerde artikelen

Robot ramenwasser: dit zijn de beste ramenwassers van het moment

Robot ramenwasser: dit zijn de beste ramenwassers van het moment

Wanneer je denkt aan een ramenwasser, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een robot. Toch gaan deze twee begrippen anno 2021 hand in hand. Robotica beperkt zich namelijk niet meer tot stofzuigers of grasmaaiers, maar ook je ramen en ruiten kunnen voortaan prima...

Top 10: beste robotmaaiers

Top 10: beste robotmaaiers

Het is weer tijd voor een nieuwe top 10 van Robotassistent. Dit keer gaan we op zoek naar de beste robotmaaiers van 2021. Of het nu gaat om grote tuinen of om kleine gazons: er zijn een hoop verschillende aspecten waar je naar moet kijken bij het uitzoeken van de...

Top 10: dit zijn de beste robot stofzuigers met dweilfunctie

Top 10: dit zijn de beste robot stofzuigers met dweilfunctie

Als je op zoek bent naar een nieuwe robot stofzuiger met dweilfunctie is er keuze genoeg. Fijn, want je kunt al je wensen naast elkaar leggen en de modellen met elkaar vergelijken. Een probleempje: het zijn er zóveel dat het weleens zo zou kunnen zijn dat je door de...