Robot ramenwasser: dit zijn de beste ramenwassers van het moment

Geschreven door Robbie de Robot

10 februari 2021

Robot ramenwasser

Wanneer je denkt aan een ramenwasser, denk je waarschijnlijk niet meteen aan een robot. Toch gaan deze twee begrippen anno 2021 hand in hand. Robotica beperkt zich namelijk niet meer tot stofzuigers of grasmaaiers, maar ook je ramen en ruiten kunnen voortaan prima gewassen worden door. Daarom besloten wij maar eens een review te schrijven van de beste robot ramenwassers die er op dit moment op de markt zijn. Het zijn er een hoop, en daarom is het goed om eens even de voor- en nadelen van verschillende modellen van verschillende merken op een rijtje te zetten. Hieronder vind je onze top 10 van de beste robot ramenwassers van dit moment.

 

Zoef Robot Bobbie (2.0)

Naast dat de Robot Bobbie van het merk Zoef een geweldige naam heeft voor een robothulpje, is-ie ook nog eens een van de beste robot ramenwassers van 2021. De 2.0 versie ziet er strak uit, maakt je ruiten schoon van binnen en buiten en heeft nóg meer functies voor in huis. Wie denkt dat deze Zoef namelijk alleen maar ruiten schoonmaakt, zit er flink naast. Ook deuren, tafels en badkamers kunnen onder handen genomen worden van deze robot. Hij beschikt over een zuigfunctionaliteit en heeft een aansluitsnoer van twee meter die je ook nog eens kunt verlengen met vier meter. Vooral voor lastige hoekjes, ramen en plekken waar je met je eigen handen niet goed kunt komen is dit echt een uitkomst: het scheelt enorm in de belasting van bijvoorbeeld je schouders of armen. Hoewel Zoef niet bekend staat als een van de goedkoopste robotmerken, is dit toch een optie met een goede prijs kwaliteit verhouding.

 

Blaupunkt Bluebot Xwin Vibrate

Blaupunkt is echt zo’n merk dat hoog in aanzien staat bij zowel tech-liefhebbers als bij mensen die eigenlijk nog niet zoveel van robotica weten. De Bluebot Xwin Vibrate van het wereldbekende merk is een van de beste robot ramenwassers van dit moment. Dat heeft verschillende redenen. Allereerst hanteert deze Bluebot een prijs die meer dan acceptabel is, waardoor er een goede prijs kwaliteit verhouding is. Door middel van kloofsensoren kan deze robot goed uit de voeten met zowel ruiten met frames als zonder. Een ander fraai voordeel is een uniek vibrerend (daar komt de naam Vibrate dus vandaan) dweilkussen waarmee de robot vlekken en vuil kan verwijderen van een ruit zoals een mensenhand dat ook kan. Bijgeleverd komt ook een afstandsbediening, al kun je alle benodigde knoppen ook terugvinden op het apparaat zelf. Een zeer gebruiksvriendelijke en kwalitatief sterke (zoals we van Blaupunkt gewend zijn) ramenwasser dus!

 

4WX6

Misschien wel de robot ramenwasser met de meest abstracte naam in deze top 10. Het merk is 4W en het model van deze robot is de X6. Dit model is een perfecte optie voor mensen die nog in de ontdekkingsfase van de robotica zitten. Dat heeft vooral te maken met de prijs van de robot. Met deze X6 zet je namelijk redelijk laag in, en toch krijg je er een meer dan prima product voor terug. Denk daarbij aan coole en handige features als vacuüm zuigkracht en kloofsensoren waardoor de robot prima beweegt over ruiten en spiegels. Qua werkwijze hanteert-ie een zigzagpatroon en dat met een snelheid van drie minuten per vierkante meter: een lekker tempo dus. Ook zijn er vibrerende en tevens herbruikbare micro-vezel pads waardoor-ie makkelijk vlekken en vuil verwijdert. Een hoop voordelen die de duurdere modellen dus ook hebben! Een nadeel is wel dat de X6 niet grondig genoeg schoonmaakt om hele vieze ruiten schoon te maken. Dan wordt het namelijk aangeraden eerst met een natte doek over de oppervlakte te gaan.

 

Conga 970

Dit model van Conga heet eigenlijk de Ramenwasrobot Excellence 970, maar wij mogen ‘m de Conga 970 noemen. Deze robot ramenwasser is niet alleen goed betaalbaar, maar ook nog eens van een zeer hoge kwaliteit. Daarbij komt dat deze ruitenreiniger in een strak jasje komt, waardoor-ie ook niet misstaat in je kast of zelfs op een vast plekje in de woonkamer. De Conga 970 heeft een oplaadtijd van 45 minuten en een gebruikstijd van 65 minuten en is uitgerust met iTECH Win 3.0 software van de nieuwste Clean 5, waarmee je kan schoonmaken in vijf fasen en met vier schoonmaakstanden. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar eigenlijk is deze robot zeer gebruiksvriendelijk. Dankzij de savetime optie gebruikt-ie een soort turbo, waarmee je je ruiten, ramen en glazen deuren twee keer zo snel schoon krijgt als normaal gesproken en dat doet ie met een anti-val algoritme: detectie van obstakels, openingen, kozijnen en randen. Doe maar luxe!

 

HOBOT 288

Met de naam HOBOT moet dit wel een goede robot zijn. Dit model, de 288, is een oerdegelijke ramenwasser binnen het segment. Goedkoop is-ie niet per se, maar als je voor kwaliteit wil gaan, moet je bij de robots van HOBOT zijn. De 288 is de opvolger van de 188, die al een van de beste robot ramenwassers van z’n tijd was, maar deze editie doet er nog een stapje bovenop. Hij is voorzien van een microvezel poetsdoek om de ramen schoon te maken en het toestel blijft door de ingebouwde zuigmotor altijd aan het raam vasthouden. Wel zo fijn, wanneer je een autonoom apparaat op je ruiten loslaat. Ook een leuke toevoeging: deze HOBOT is te besturen vanaf je smartphone door middel van een app.

 

Kärcher Window Vac WV6 Premium

De Kärchers zijn goede alternatieven voor mensen die toch een en ander in eigen hand willen houden.

 

Tomado TWC3701W

Een noemenswaardige robot ramenwasser in dit rijtje is de Tomado met het model TWC3701W. Niet zo zeer dat model, maar meer omdat het een betrouwbaar merk is dat ook nog eens van Nederlandse afkomst is.

 

iRobot Braava 390T

De naam iRobot kun je misschien kennen van de robotstofzuigers, maar dit Braava 390T-model is ook een van de toppers in het ramenwassegment.

 

Ecovacs Winbot X

De Winbot X van het betrouwbare merk Ecovacs is een model dat je niet in de steek laat.

 

Kärcher WV2 Premium

De Kärcher WV2 is het kleine broertje van de WV6 en perfect voor mensen met een laag budget.

Robbie de Robot

Uitgelicht

Gerelateerde artikelen

Top 10: beste robotmaaiers

Top 10: beste robotmaaiers

Het is weer tijd voor een nieuwe top 10 van Robotassistent. Dit keer gaan we op zoek naar de beste robotmaaiers van 2021. Of het nu gaat om grote tuinen of om kleine gazons: er zijn een hoop verschillende aspecten waar je naar moet kijken bij het uitzoeken van de...

Top 10: beste robotstofzuigers tegen dierenharen

Top 10: beste robotstofzuigers tegen dierenharen

Huisdieren en stofzuigen gaan hand in hand. Heb jij een dier in huis? Dat betekent flink meer stofzuigen dan een huishouden zónder huisdier. Maar wist je dat er ook robotstofzuigers zijn die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van dierenharen? Van kattenharen tot...

Top 10: dit zijn de beste robot stofzuigers met dweilfunctie

Top 10: dit zijn de beste robot stofzuigers met dweilfunctie

Als je op zoek bent naar een nieuwe robot stofzuiger met dweilfunctie is er keuze genoeg. Fijn, want je kunt al je wensen naast elkaar leggen en de modellen met elkaar vergelijken. Een probleempje: het zijn er zóveel dat het weleens zo zou kunnen zijn dat je door de...