Slimme wasmachine kopen? Zo kies je de beste slimme wasmachine

Voor veel mensen is de was doen niet bepaald een hobby, terwijl andere er eigenlijk niet zoveel moeite mee hebben. Toch is het doen van de was vaak iets wat goed gepland moet worden. Zomaar de wasmachine aandoen, zorgt er te vaak voor dat er geen tijd blijkt te zijn voor het ophangen van de was. Het gevolg daarvan is dan stinkende was die je eigenlijk meteen weer opnieuw moet wassen. En dan hebben we het nog niet eens over de verkleuringen die je kleding kan krijgen door het niet meteen ophangen na een wasbeurt. Met een slimme wasmachine zijn deze problemen allemaal verleden tijd. Je kunt wasbeurten namelijk veel beter plannen én je weet precies hoe lang de wasmachine nog bezig is. En dat allemaal met een handige app op je smartphone of tablet. Maar hoe kies je de beste slimme wasmachine? Er is behoorlijk wat keuze als het om smart wasmachines gaat. Daarom hebben wij voor je uitgezocht waar je precies op moet letten om de beste slimme wasmachine te vinden. Ook hebben we onze eigen favorieten voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de 3 beste slimme wasmachines van 2024

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: GC3V708S2 - €547,84
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor GC3V708S2
Laatste updates:
 • €547,84 - 29 mei 2024
 • €551,42 - 28 mei 2024
 • €555,00 - 28 mei 2024
 • €558,58 - 26 mei 2024
 • €562,16 - 25 mei 2024
 • €565,74 - 24 mei 2024
 • €569,32 - 23 mei 2024
 • €580,07 - 23 mei 2024
Sinds: 5 januari 2024
 • Hoogste prijs: €637,36 - 5 april 2024
 • Laagste prijs: €483,51 - 4 februari 2024

De beste slimme wasmachine van dit moment is volgens ons de LG TurboWash 39. Deze LG smart wasmachine wast heel stil en schoon en met het TurboWash 360 was je in slechts 39 minuten een halve belading kleding schoon. Ook is de LG smart wasmachine voorzien van een stoomfunctie. Met het Steam+ programma verwijder je nog meer vuil, pollen en dierenharen én heeft je was minder kreukels. Verder is de slimme wasmachine van LG voorzien van AI DD technologie wat ervoor zorgt dat de trommelbewegingen worden aangepast aan het type wasgoed. Hierdoor blijft je was langer mooi. Via de app kun je de slimme wasmachine bedienen en informatie aflezen. Ook kun je tussentijds nog was toevoegen en heeft de machine startuitstel en een resttijdindicator. Tot slot heeft hij een vulgewicht van 8 kg.

Bestel de LG TurboWash 39 voordelig bij deze vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Miele WSI 863 WCS - Wasmachine - PowerWash 2.0 & TwinDos - €1.499,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Miele WSI 863 WCS - Wasmachine - PowerWash 2.0 & TwinDos
Laatste updates:
 • €1.499,00 - 15 mei 2024
 • €1.498,00 - 2 mei 2024
 • €1.499,00 - 1 maart 2024
 • €1.498,99 - 27 februari 2024
 • €1.499,00 - 21 februari 2024
 • €1.589,00 - 20 februari 2024
 • €1.739,00 - 5 februari 2024
 • €1.598,99 - 5 februari 2024
Sinds: 1 december 2023
 • Hoogste prijs: €1.739,00 - 9 januari 2024
 • Laagste prijs: €1.498,00 - 2 mei 2024

De Miele PowerWash 2.0 TwinDos is de beste high tech slimme wasmachine als je het ons vraagt. Deze slimme wasmachine is van alle gemakken voorzien én helpt je energie en wasmiddel te besparen. De TwinDos functie zorgt er namelijk voor dat precies de juiste hoeveelheid wasmiddel gebruikt wordt voor de hoeveelheid was in de machine. Daarbij is heel erg stil en zuinig én komen je kleren er al behoorlijk droog uit. Hij heeft een vulgewicht van 9 kg; dat is voldoende voor een gezin met 3 of meer kinderen. Doordat hij 4D wast komt je was nóg schoner uit de machine, het wasmiddel wordt namelijk van tevoren gemengd met het water. De stoomfunctie zorgt vervolgens voor minder strijkwerk. Via de app kun je de slimme wasmachine bedienen en je kunt er informatie aflezen, zoals de resttijd.

Bestel de Miele PowerWash 2.0 voordelig bij deze vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung WW80T734ABH QuickDrive - €899,00

Ook de Samsung QuickDrive is een hele goede keuze als je op zoek bent naar de beste slimme wasmachine. Je kunt hem bedienen met de Samsung SmartThings app en hem zo starten wanneer jou dat het beste uitkomt. Hij heeft een vulgewicht van 8 kg, voldoende voor een gezin met 1 of 2 kinderen. Ook deze smart wasmachine is voorzien van een autodose functie, zodat je nooit teveel wasmiddel of wasverzachter gebruikt. Verder heeft hij een stoomfunctie waarmee je was nog schoner wordt en minder kreukels bevat. Het stomen zorgt er ook voor dat bacteriën en allergenen – zoals pollen en dierenharen – verdwijnen. De QuickDrive functie maakt het mogelijk om tot 2 keer sneller te wassen. Tot slot kun je via de Samsung SmartThings app ook informatie, zoals de resttijd, aflezen.

Bestel de Samsung WW80T734ABH QuickDrive voordelig bij deze vertrouwde webshops:

Waarom een slimme wasmachine?

Het plannen van de was kan soms best een uitdaging zijn. Zeker als je een oude wasmachine hebt zonder eind uitstel of resttijdindicatie. Je kunt de wasmachine dan alleen maar starten met de knopjes op de wasmachine en je moet thuis zijn op het moment dat de wasmachine klaar is, anders gaat het ten koste van de kwaliteit en de geur van je ‘schone’ was. 

Een slimme wasmachine kun je bedienen met een app op je smartphone of tablet. Hierdoor kun je de wasmachine op elk moment starten, ook als je niet in de buurt bent. Daarnaast kun je in de app – zoals de Samsung SmartThings app – zien hoe lang de wasmachine nog bezig is. Dat is bijvoorbeeld handig als je wasmachine op zolder staat of als je nog niet thuis bent en wilt weten hoeveel tijd je nog hebt tot de wasmachine klaar is. Zodra de wasmachine klaar is, krijg je meestal een melding op je telefoon. 

Daarbij zijn slimme wasmachines vaak een stuk zuiniger en kunnen ze bijvoorbeeld zelf wasmiddel doseren op basis van het gewicht van je was. Zo voorkom je verspilling.

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 – Bestel hem op Bol.com

Slimme functies

Tijdens je zoektocht naar de beste smart wasmachine zul je al snel zien dat wasmachines verschillende slimme functies kunnen hebben. In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk om te weten of je de slimme wasmachine kunt verbinden met internet én een app op je smartphone. Van hieruit kun je de wasmachine bedienen en kun je zien hoe lang het nog duurt voor het programma is afgelopen. Slimme wasmachines kunnen echter ook nog een aantal andere smart functies hebben. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

 • Bediening met app
 • Informatie via app
 • Startuitstel
 • Beladingssensor
 • Automatisch wasmiddel en -verzachter doseren
 • Automatisch uitschakelen
 • Zelfreinigende wasmiddellade

Waar je verder op moet letten om de beste slimme wasmachine te kopen

Om de beste slimme wasmachine te vinden, zijn er ook nog een aantal andere dingen waarop je kunt letten. Hieronder vertellen we je hier iets meer over.

Vulgewicht

In de eerste plaats is het belangrijk wat het vulgewicht van de trommel is. Je kunt het beste een slimme wasmachine kopen met een vulgewicht dat zo goed mogelijk past bij je gezinssamenstelling. Een gezin met 3 kinderen heeft nou een keer meer was dan iemand die alleen woont. Als je een wasmachine met een te groot vulgewicht koopt, was je minder zuinig of je moet je was heel lang opsparen. Hieronder zetten we voor je op een rijtje welk vulgewicht bij welke gezinssamenstelling past.

1 of 2 personen: 7 kg

3 of 4 personen: 8 kg

5 personen of meer: 9 kg of meer

Geluidsniveau

Ook het geluidsniveau is van belang bij het vinden van de beste slimme wasmachine. Als je je wasmachine in de garage zet, heb je misschien niet zo snel last van geluiden. Heb je hem echter in de keuken staan of heb je een gehorig huis, dan kun je het beste een slimme wasmachine kopen met een zo laag mogelijk geluidsniveau, zoals de LG TurboWash 39.

Energieklasse

De energieklasse van slimme wasmachines zegt iets over de hoeveelheid stroom en water die een wasmachine verbruikt en de efficiëntie. Sinds maart 2022 zijn er nieuwe energielabels. Er zijn nu geen A+ wasmachines meer, maar de energieklassen lopen gewoon weer van A t/m G, waarbij A het meest energiezuinig is.  Ook vind je op het energielabel terug hoeveel capaciteit de wasmachine heeft, het centrifuge resultaat, de programmaduur en het geluidsniveau.

Energielabel wasmachines

Programma’s

Het is ook slim om te letten op de programma’s die een smart wasmachine heeft. Vaak hebben wasmachine’s verschillende programma’s gebaseerd op de inhoud, zoals beddengoed, donkere was, gordijnen, jeans, outdoorkleding, sportkleding en zelfs sportschoenen. We raden je aan om erover na te denken welke functies voor jou het belangrijkst zijn en dit mee te nemen in je zoektocht naar de beste slimme wasmachine.

Stoomfunctie

Een wasmachine met stoomfunctie – zoals de Miele PowerWash 2.0 – kan je was nóg schoner maken. Tijdens het stomen worden namelijk bacteriën en allergenen verwijderd. Als je bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt, is het heel belangrijk dat je beddengoed hiervan ontdaan wordt. Hetzelfde geldt voor een huisdierallergie of een pollenallergie. De allergenen komen in je kleding en woontextiel terecht, ook al zie je dat niet altijd, en dit kan voor (meer) klachten zorgen. Een slimme wasmachine met stoomfunctie kan hierbij heel nuttig zijn. Ook zorgt een stoomfunctie voor minder strijkwerk, doordat de stof minder gekreukeld uit de machine komt. Ideaal als strijken nou niet bepaald je hobby is.

Overige functies

Wasmachines kunnen nog veel meer handige functies hebben, zoals de mogelijkheid om tussentijds nog kledingstukken toe te voegen of een extra spoelfunctie. We raden je aan om vooral goed te kijken wat voor jou belangrijk is en daar je keuze op te baseren.

Veelgestelde vragen over slimme wasmachines

Wat is de beste goedkope slimme wasmachine?

Als je de beste slimme wasmachine voor een lage aanschafprijs zoekt, is de Candy Smart wasmachine een hele goede keuze. Qua functies en kwaliteit scoort hij natuurlijk wat minder hoog dan duurdere smart wasmachines – van bijvoorbeeld Miele, AEG, Samsung of LG – maar voor zijn lage prijs, is Candy Smart absoluut een goede slimme wasmachine. Je kunt hem bedienen via een app en je kunt zien hoe lang hij nog bezig is.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Candy Wasmachine | Model CS 1410TXME/1-S | Vrijstaand | 10 kg | 1400 rpm | Wit | Smart Inverter | NFC-bediening - €499,00
Laatste Amazon prijsupdate was: 29 mei 2024 09:37
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Samenvatting

Een slimme wasmachine maakt het makkelijker om de was te plannen. Je kunt de smart wasmachine namelijk in een app op je smartwatch of smartphone starten én je kunt in de app zien hoe lang de wasmachine nog bezig is. Om de beste wasmachine voor jouw huishouden te vinden, is het belangrijk om te letten op het vulgewicht, het energielabel, het geluidsniveau en de programma’s en functies. Zo hebben sommige slimme wasmachines ook een stoomfunctie, trommelreiniging of zelfreinigende wasmiddelbakjes. Ook snelwasprogramma’s zijn een waardevolle toevoeging aan slimme wasmachines. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste smart wasmachine hebt gevonden.

Robot Assistent
Logo
Shopping cart