Slimme spiegel kopen? Zo kies je de beste smart spiegel

Het weerbericht bekijken en je agenda doornemen tijdens het tandenpoetsen zonder dat je daar je smartphone of laptop voor nodig hebt? Het lijkt futuristisch, maar met een smart spiegel kun je al deze gegevens aflezen van de spiegel zelf. Maar hoe kies je de beste slimme spiegel? In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten om de beste slimme spiegel te vinden voor in je woonkamer, badkamer, hal of slaapkamer. Ook hebben we de beste slimme spiegels van dit moment verzameld in een top 3.

Dit zijn de 5 beste slimme spiegels van 2024


Uitgelicht: 3 keer de beste slimme spiegel


Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Luxe Smart Spiegel - Smart Mirror - De sleutel tot Succes - Met LED verlichting, Android en Touchscreen - Kijk in de Toekomst - €679,95

De beste smart spiegel van dit moment is wat ons betreft de YSP Luxe Smart Spiegel. Deze luxe spiegel heeft heel veel verschillende opties en een strak verlicht design.  De YSP luxe smart spiegel is voorzien van LED-verlichting en verwarming zodat hij niet beslaat, maar daarnaast kan hij nog veel meer. Je kunt er de tijd op zien, je favoriete muziek mee afspelen, je wekker zetten, mails bekijken en nog veel meer. Je kunt hem koppelen met een Android telefoon voor alle functies die deze smart spiegel te bieden heeft. De spiegel bedienen gaat heel eenvoudig en intuïtief met touchscreen. De YSP Smart spiegel is 150 x 100 cm groot en weegt 8 kg.

niet op voorraad
Laatste Amazon prijsupdate was: 11 juli 2024 01:33
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De Ronde Smart badkamerspiegel van HHDD is een goede keuze als je op zoek bent naar een ronde smart spiegel voor in de badkamer. Deze stijlvolle spiegel heeft vrijwel oneindige mogelijkheden. Je kunt er het weer op zien, maar ook Youtube video’s of Netflix op kijken. De touchscreen bediening is zeer intuïtief en daarnaast heb je de mogelijkheid om de spiegel opdrachten te geven met spraakbesturing. Je kunt hem namelijk koppelen met Google Assistant of Amazon Alexa. De LED-verlichting is te bedienen met touchscreen of spraak en je kunt kiezen uit warm wit of helder wit. Deze ronde versie heeft een doorsnede van 50 cm en wordt geleverd met een stijlvolle strap om hem op te hangen. Je kunt de Mues-Tec Smart spiegel echter ook in andere vormen en formaten krijgen.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Smart Spiegel 60x100 - LED - Infrarood Verwarming - 350Watt - €499,00

Ook de Quality Heating spiegel is een goede keuze als je op zoek bent naar de beste smart spiegel. Deze luxe spiegel is 60 x 100 cm groot, maar ook verkrijgbaar in andere maten. Hij is voorzien van infrarood glas verwarming, zodat je geen last hebt van condens op de spiegel. De LED-verlichting zorgt voor sfeer en is dimbaar. Door de slimme spiegel te koppelen met je telefoon geeft hij de actuele tijd weer en laat hij de lokale weersverwachting zien. De spiegel zelf is 23 mm dik en gemaakt van gehard glas. Hij wordt geleverd met ophangmateriaal waarmee hij eenvoudig aan de wand te bevestigen is. Verder werkt hij op 230 volt en is hij IP54 waterbestendig, waardoor hij geschikt is voor in de badkamer.

Wat is een slimme spiegel?

Een slimme spiegel is een spiegel die waarin je niet alleen jezelf ziet, maar waar je ook informatie van kunt aflezen. Dit kan bijvoorbeeld de tijd zijn, maar ook het weer, je agenda of het laatste nieuws. Op sommige smart spiegels kun je ook video’s afspelen via Youtube of Netflix bijvoorbeeld. Daarbij zijn de meeste smart spiegels verwarmd met infrarood en voorzien van LED-verlichting. Vaak zijn ze te bedienen via touchscreen en soms ook via een app of met spraakbesturing.

Waarom een smart spiegel?

Een smart spiegel heeft verschillende voordelen ten opzichte van een normale spiegel. In de eerste plaats is het natuurlijk heel handig dat je er informatie op kunt zien. Zo kun je tijdens het tandenpoetsen ‘s ochtends je agenda al doornemen of het weerbericht bekijken. Ook kun je terwijl je je make-up doet tutorials volgen op youtube zonder dat je je smartphone in de wasbak hebt liggen. Daar komt nog bij dat smart spiegels doorgaans ook LED-verlichting en verwarming hebben. Dit is niet alleen mooi, maar ook heel praktisch. De verwarming zorgt er namelijk voor dat je spiegel niet beslaat.

Waar je op moet letten om de beste smart spiegel te kopen

Om de beste smart spiegel te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Formaat en vorm

In de eerste plaats is het – net als bij normale spiegels – belangrijk om op het formaat van de smart spiegel te letten. De spiegel moet passen op de plaats waar je hem wilt gaan ophangen. Ook heb je keuze uit verschillende vormen. Zo kun je voor een vierkante, rechthoekige of ronde smart spiegel gaan, zoals de Mues-Tec Smart Mirror rond.

Functies

Let ook op de functies die de slimme spiegel heeft. De ene smart spiegel laat bijvoorbeeld alleen de tijd en het weer zien, terwijl je op een andere slimme spiegel complete films kunt bekijken. Bedenk van tevoren waar je de slimme spiegel voor wilt gebruiken.

Waterbestendigheid

Als je de spiegel in de badkamer gaat hangen, is het belangrijk dat de spiegel waterbestendig is. Hierbij maakt het natuurlijk ook nog uit hoe groot de kans is dat de spiegel nat wordt. Als je zeker wilt weten of de slimme spiegel tegen water kan, kun je kijken naar een IP klasse. In de buurt van het bad of de douche heb je IP67 nodig, wanneer de afstand groter is dan 60 cm is IP44 voldoende. Daartussenin heb je ook nog klasse IP65 en IP54. Deze laatste is ook goed bestand tegen stof. Een voorbeeld hiervan is de YSP Slimme spiegel.

Besturing

De meeste slimme spiegels bedien je met touchfunctie. Er zijn echter ook slimme spiegels die je kunt bedienen met je smartphone of spraakbesturing. De Mues-Tec Smart Mirror rond kun je bijvoorbeeld koppelen met Google Assistant of Amazon Alexa, waardoor je hem opdrachten kunt geven via spraak.

Prijs

Uiteraard speelt ook de prijs een rol bij het vinden van de beste smart spiegel. Voor een eenvoudige smart spiegel betaal je 200 á 300 euro, terwijl je voor een high-tech slimme spiegel meer dan 1000 euro kwijt bent. 

Samenvatting

Een slimme spiegel is een luxe spiegel, bijvoorbeeld voor in je woonkamer, slaapkamer, hal of badkamer. Om de beste smart spiegel te vinden, is het in de eerste plaats belangrijk om na te denken over de functies die je in de slimme spiegel wilt terugzien. Wil je hem bedienen met touchscreen of spraakbesturing? En welke informatie moet hij allemaal kunnen weergeven? Verder is het uiteraard ook belangrijk om op het formaat en de vorm te letten. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste slimme spiegel hebt gevonden.

Robot Assistent
Logo
Shopping cart