Maak je smart home compleet met het beste smart display

Je slimme apparaten bedienen met spraakbesturing is ontzettend handig. Met een smart display heb je niet alleen een slimme speaker, maar ook meteen een beeldscherm. Hierop kun je bijvoorbeeld zien wie er voor je deur staat als je een slimme deurbel met camera hebt. Ook kun je filmpjes kijken, foto’s weergeven en je agenda bekijken. Maar hoe kies je het beste smart display? Ga je voor een smart display van Google, zoals de Nest Hub 2? Of is de Amazon Echo Show een beter alternatief? In dit artikel vertellen we je wat de beste smart displays zijn van 2024 én waar je op moet letten om zelf de beste smart display te kiezen. 

Dit zijn de 5 beste smart displays van 2024


De 3 beste smart displays van 2024 uitgelicht

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Google Nest Hub (2e generatie) - Chalk - €91,20
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Google Nest Hub (2e generatie) - Chalk
Laatste updates:
 • €91,20 - 21 april 2024
 • €91,19 - 21 april 2024
 • €83,00 - 20 april 2024
 • €91,00 - 20 april 2024
 • €91,20 - 17 april 2024
 • €91,19 - 17 april 2024
 • €90,96 - 16 april 2024
 • €91,00 - 16 april 2024
Sinds: 31 oktober 2023
 • Hoogste prijs: €108,95 - 7 februari 2024
 • Laagste prijs: €69,95 - 16 november 2023

Het beste smart display van dit moment is volgens ons de Google Nest Hub 2. Deze Google smart display maakt het mogelijk om al je slimme apparaten te bundelen en te bedienen met spraakbesturing. Je kunt de smart display een opdracht geven door ‘Hey Google’ te zeggen, gevolgd door een opdracht of vraag. Google Assistant kan je bijvoorbeeld ook vertellen wat de weersverwachting is en hoe lang je onderweg bent naar de werk. Deze nieuwe generatie Google Nest Hub heeft daarnaast verbeterde geluidskwaliteit en 50% meer bass. Ook is hij voor 54% gemaakt van gerecycled plastic, waardoor het milieu gespaard wordt. Je kunt de Google Nest Hub 2 verder voor van alles gebruiken. Zo is het een digitaal fotolijstje, kun je er filmpjes op kijken, recepten opzoeken én je kunt gebruik maken van de nieuwe Sleep Sensing functie. Google Assistant herkent tot 6 verschillende stemmen, wat deze smart display ook heel geschikt maakt voor gezinnen.

Bestel de Google Nest Hub 2 bij deze vertrouwde webshops:


Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Google Nest Hub Max - Smart Speaker met scherm - €275,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Google Nest Hub Max - Smart Speaker met scherm
Laatste updates:
 • €275,00 - 9 april 2024
 • €269,00 - 20 maart 2024
 • €259,99 - 18 maart 2024
 • €244,99 - 15 maart 2024
 • €255,00 - 4 maart 2024
 • €244,99 - 2 maart 2024
 • €247,99 - 28 februari 2024
 • €262,00 - 23 februari 2024
Sinds: 26 oktober 2023
 • Hoogste prijs: €279,00 - 15 november 2023
 • Laagste prijs: €239,99 - 26 oktober 2023

De Google Nest Hub Max is wat ons betreft het beste smart display met camera. Het is een grotere versie van de Google Nest Hub (2). Deze smart display heeft een scherm met een diameter van 10 inch, terwijl de normale Nest Hub een scherm heeft van 7 inch. Ook heeft hij beter geluid, dankzij de 2.1 stereo speakers. De functies zijn verder vergelijkbaar, maar de ingebouwde camera biedt wel een aantal extra mogelijkheden. Deze zorgt ervoor dat de Google Nest Hub Max je gezicht kan herkennen en gepersonaliseerde content laat zien. Ook kun je het smart display gebruiken als beveiligingscamera in huis. Niet alleen handig bij ongewenst bezoek, maar bijvoorbeeld ook om huisdieren in de gaten te houden. Je kunt verder al je slimme apparaten aan de Hub koppelen en aansturen met spraakbediening. Google Assistant herkent 6 verschillende stemmen en geeft op basis van je stem jouw persoonlijke info door, zoals bijvoorbeeld je agenda.

Bestel de Google Nest Hub Max bij deze vertrouwde webshops:


Ook de Echo Show 8 is een goede keuze als je op zoek bent naar het beste smart display. Deze smart display maakt gebruik van Amazon Alexa als spraakassistent. Het is een smart display met ingebouwde camera, waardoor je hem kunt gebruiken voor beeldbellen én als beveiligingscamera als je niet thuis bent. Zo kun je bijvoorbeeld in de gaten houden wat je hond of kat uitspookt. Ook heeft hij zeer goede geluidskwaliteit, waardoor je hem kunt gebruiken om je favoriete muziek af te spelen. Je kunt hem verder als digitale fotolijst gebruiken, recepten bekijken en natuurlijk andere slimme apparaten aansturen. Let er wel op dat Alexa Engelstalig is en je opdrachten dus ook in het Engels moet geven. 

Bestel de Echo Show 8 bij deze vertrouwde webshops:


Wat is een smart display?

Een smart display vervult dezelfde functie als een smart speaker, maar dan mét beeld. Je kunt hem dus gebruiken als smart hub om andere slimme apparaten te koppelen. Door een ingebouwde spraakassistent kun je deze apparaten vervolgens aansturen met spraakbediening. Het scherm werkt een beetje zoals een tablet en is vaak ook voorzien van touchscreen om snel te kunnen navigeren. Qua functies en interface is een smart display echter minder geavanceerd dan een tablet. Je kunt hem voornamelijk gebruiken als digitale fotolijst, om filmpjes te kijken, informatie op te zoeken op internet én om de beelden van slimme camera’s of je deurbel te bekijken. Een smart display is dan ook zeer praktisch in combinatie met een slimme deurbel.

Waar je op moet letten om het beste smart display te kopen

Om het beste smart display te vinden, is het raadzaam om op een aantal dingen te letten. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Spraakassistent

In de eerste plaats raden we je aan om na te denken over het smart home platform en de spraakassistent die je wilt gebruiken. Als Google Assistant je voorkeur heeft, kun je het beste een smart display van Google, zoals de Nest Hub 2 kopen. Het grote voordeel van Google Assistant is de mogelijkheid om nederlands te spreken. Amazon Echo is op ook een hele goede spraakassistent die veel verschillende opdrachten kent. Je zult de opdrachten alleen wel in het Engels moeten geven. De Echo Show 8 is een hele goede smart display met Alexa. Als je gebruik wilt maken van Siri – de spraakassistent van Apple – kun je het beste een iPad kopen en als smart display gebruiken. Met de app Wallflower kun je de iPad gebruiken om al je slimme apparaten, gekoppeld met HomeKit, te gebruiken. 

Ingebouwde speaker

Als je het smart display ook wilt gebruiken om muziek af te spelen, kun je het beste een smart display met goede speaker – zoals de … – kopen. Op zich is de speaker van de Nest Hub 2 ook prima, maar voor deze prijs mag je niet de hoogste geluidskwaliteit verwachten.

Camera

Je kunt ook kiezen voor een smart display met camera, zoals de Google Nest Hub Max. De camera herkent wie er voor het smart display staat en toont gepersonaliseerde informatie. Ook kun je de camera gebruiken om in de gaten te houden wat zich in je huis afspeelt en kun je videobellen.

De Google Nest Hub op een nachtkastje – bekijk hem op Bol.com

Extra kosten

Tijdens je zoektocht naar het beste smart display raden we je aan om ook even te checken of je naast de aanschafprijs extra kosten moet maken om hem te kunnen gebruiken. Om Sleep Sensing van Google te kunnen gebruiken, heb je bijvoorbeeld een abonnement nodig. En ook om je iPad als smart display optimaal te kunnen gebruiken, heb je een abonnement nodig.

Design

Een smart display staat doorgaans permanent in je huis én in het zicht. Het beste smart display is dan ook niet alleen functioneel, maar heeft ook een vormgeving die je aanspreekt. In veel gevallen kun je kiezen tussen verschillende kleuren, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je de ene vorm mooier vindt dan de ander.

Conclusie over het beste smart display

Een smart display is het middelpunt van al je slimme apparaten. Het is eigenlijk een smart speaker, maar dan met een beeldscherm. Als je je slimme apparaten wilt bedienen met spraakbesturing én je agenda, het weer, foto’s en video’s wilt bekijken, kun je het beste een smart display kopen. In combinatie met een een camera of slimme deurbel zijn de mogelijkheden nog uitgebreider. Om het beste smart display te vinden, is het raadzaam om erover na te denken welke spraakassistent wilt, hoe belangrijk de geluidskwaliteit is en of het smart display een camera moet hebben. We hopen dat je na het lezen van dit artikel het beste smart display hebt gevonden.

Robot Assistent
Logo
Shopping cart