Alles over de tado°radiatorknop en het merk tado°

Je huis energiezuiniger en tegelijkertijd comfortabeler maken, dat klinkt aantrekkelijk toch? tado° belooft je dat je jaarlijks flink bespaart op energiekosten en tegelijkertijd in een comfortabeler huis woont. Maar hoe werkt tado° eigenlijk precies en wat kun je er allemaal mee? In dit artikel vertellen we je alles over de producten van tado°: de slimme thermostaat, de slimme tado° radiatorknop en ook de aircobediening. Ook hebben we het over de tado° app en de plus- en minpunten van tado°. Tot slot beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen en vertellen we je waar goede tado° aanbiedingen kunt vinden.

Wat is tado°?

Het met tado° is pionier en marktleider op het gebied intelligente klimaatoplossingen. Dat klinkt misschien een beetje vaag. Wat ze in feite doen, is het ontwikkelen en verkopen van slimme oplossingen om in huis energie te besparen. Zo produceert het bedrijf apparaten als een slimme thermostaat en een slimme radiatorknop. De producten zijn met bijna alle verwarmingssystemen te gebruiken en helpen je om tot 31% te besparen op je energierekening. 

Voordelen van tado°

Maar wat zijn nu precies de redenen om voor tado° te kiezen? Hieronder hebben we de voordelen van tado° voor je op een rijtje gezet.

Comfort

De producten van tado° zorgen voor een comfortabele temperatuur in huis, zonder compromissen. Je kunt de temperatuur heel gemakkelijk aanpassen in de app, maar je kunt ook een vast programma instellen, zodat het altijd aangenaam warm is als je thuis komt uit je werk of wanneer je ‘s ochtends opstaat. Daarnaast kun je de tado° radiatorknoppen en thermostaat aansturen met stem met behulp van Google Nest, Alexa of Siri.

Besparing

Veel mensen vergeten ‘s avonds de verwarming nog wel eens lager te zetten. In principe is het het beste om de verwarming alvast omlaag te zetten een uur voordat je naar bed gaat. Maar als je gezellig op de bank zit, is de kans best groot dat je dit vergeet of niet zoveel zin hebt om op te staan. Met een vooraf ingesteld programma, zet tado° de verwarming zelf een tandje lager. Daarnaast kun je met de slimme tado° radiatorknop de temperatuur per kamer instellen, zodat je niet onnodig ruimtes verwarmt waar je niet bent. Dit zie je terug op je energierekening.

Milieu

De besparing van energie heeft natuurlijk niet alleen invloed op je portemonnee. Doordat je minder energie verbruikt, draag je je ook je steentje bij aan het tegengaan van klimaatverandering. De producten van tado° dragen dan ook bij aan de klimaattransitie doordat ze energieverspilling voorkomen.

Compatibiliteit

Een groot voordeel van de tado° radiatorknop en de andere tado° producten is de compatibiliteit met verschillende smart home platforms. Je kunt tado° namelijk koppelen met Google Home, Amazon Alexa, Apple HomeKit en IFTTT. tado° werkt naadloos samen met deze systemen.

Niet goed geld terug

tado° garandeert dat je met hun producten meer energie zult besparen. Blijkt dat tado° jou geen besparing heeft opgeleverd en ben je niet tevreden? Dan kan je gewoon je geld terug vragen.

tado° producten

Het bekendste product van tado° is waarschijnlijk de tado° radiatorknop. Om klimaatbeheer in je huis te optimaliseren, kun je echter het beste ook de slimme thermostaat en eventueel de slimme aircobediening kopen. Hieronder vertellen we iets meer over de producten van tado°.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: tado° Slimme Radiatorknop - €71,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor tado° Slimme Radiatorknop
Laatste updates:
 • €74,69 - 23 april 2024
 • €71,99 - 20 april 2024
 • €75,89 - 20 april 2024
 • €71,99 - 18 april 2024
 • €73,39 - 18 april 2024
 • €73,54 - 17 april 2024
 • €73,09 - 16 april 2024
 • €71,99 - 16 april 2024
Sinds: 27 oktober 2023
 • Hoogste prijs: €87,00 - 1 februari 2024
 • Laagste prijs: €54,95 - 25 januari 2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 22 april 2024 20:31
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De slimme tado° radiatorknop is eenvoudig te installeren op bestaande radiatoren en gemakkelijk te bedienen. Met een tado° radiatorknop kun je elke radiator apart bedienen, zodat ruimtes niet onnodig warm worden gestookt. Om ze te verbinden met internet heb je een tado° bridge nodig. Deze zit bij de starterskit en zorgt ervoor dat al je slimme tado° apparaten op een veilige en gebruiksvriendelijke manier verbonden kunnen worden met WiFi. In combinatie met de app kun je een programma maken voor de tado° radiatorknop, je kunt hem vanaf afstand bedienen en je kunt er zelf voor kiezen om hem automatisch uit te schakelen op het moment dat jij weg bent of wanneer er een raam open staat.

Bestel de slimme tado° radiatorknop voordelig bij deze vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit - Draadloze variant - €219,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor tado° Slimme Thermostaat V3+ Starterskit - Draadloze variant
Laatste updates:
 • €219,00 - 12 april 2024
 • €194,99 - 10 april 2024
 • €219,00 - 7 april 2024
 • €223,00 - 1 april 2024
 • €189,00 - 25 maart 2024
 • €223,00 - 22 maart 2024
 • €194,99 - 20 maart 2024
 • €199,00 - 19 maart 2024
Sinds: 4 november 2023
 • Hoogste prijs: €239,00 - 5 november 2023
 • Laagste prijs: €148,38 - 25 januari 2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 23 april 2024 09:28
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De tado° slimme thermostaat verbind je met je CV-ketel en zorgt ervoor dat je ketel niet onnodig aanslaat. Via de app kun je een slim schema maken, waarin je aangeeft wanneer de verwarming aan- en uit moeten staan en welke temperatuur het moet zijn in de kamer. Door de tado° slimme thermostaat te koppelen met slimme tado° thermostaatknoppen, kun je ook elke kamer een aparte temperatuur geven. Verder kun je in de app nog veel meer informatie vinden, zoals de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid, en kan de tado° thermostaat rekening houden met open ramen of deuren doordat hij open raam detectie heeft. En dankzij geolocatie kan hij de verwarming uitschakelen als hij constateert dat er niemand meer thuis is. En dan kan tado° ook nog rekening houden met de weersverwachting. Wordt het bijvoorbeeld heel zonnig weer? Dan weet tado° dat hij minder hard hoeft te stoken om het huis op temperatuur te krijgen. Tot slot heb je keuze uit een draadloze tado° thermostaat of een bedrade tado° thermostaat.

Bestel de slimme tado° thermostaat voordelig bij deze vertrouwde webshops:

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: tado° Slimme Aircobediening - Smart AC Control V3+ - €107,21
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor tado° Slimme Aircobediening - Smart AC Control V3+
Laatste updates:
 • €107,21 - 20 april 2024
 • €103,01 - 18 april 2024
 • €100,00 - 10 april 2024
 • €106,91 - 8 april 2024
 • €109,00 - 4 april 2024
 • €86,30 - 3 april 2024
 • €100,00 - 29 maart 2024
 • €89,00 - 25 maart 2024
Sinds: 11 december 2023
 • Hoogste prijs: €117,99 - 3 februari 2024
 • Laagste prijs: €72,72 - 26 januari 2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 23 april 2024 09:28
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Ook de slimme tado° aircobediening helpt je besparen én comfortabeler te leven. De slimme aircobediening heeft vergelijkbare functies als de slimme thermostaat, maar dan afgestemd op het koel houden van je huis. Zo kun je met het slimme schema de gewenste temperaturen per tijdsblok kiezen. De slimme aircobediening houdt ook rekening met het weer. Als de zon bijvoorbeeld niet schijnt, wordt je woning minder gekoeld. En ook als tado° een open raam detecteert, krijg je een melding om je eraan te herinneren dat de airco lager moet of het raam dicht. Verder helpt de tado° aircobediening je om de lucht in huis gezond te houden en krijg je informatie over de kwaliteit van de buitenlucht. Tot slot zorgt  er met tado°geolocatie voor dat je huis niet onnodig gekoeld wordt als er toch niemand thuis is.

Bestel de slimme tado° aircobediening voordelig bij deze vertrouwde webshops:

tado° app

Om alle functies van je tado° thermostaat of radiatorknop te kunnen gebruiken, heb je de tado° app nodig. Je kunt de app in principe gratis downloaden, maar om alle functies te kunnen gebruiken, heb je wel een abonnement nodig. Dit zijn bijvoorbeeld de open raam detectie en geolocatie. Voor het abonnement betaal je €2,99 per maand of €24,99 per jaar. Als je maandelijks betaalt, kun je het abonnement ook tijdelijk stopzetten als je dat wilt, waardoor het niet per se voordeliger is om meteen voor een jaar te betalen. In de zomermaanden kun je het abonnement bijvoorbeeld stopzetten, omdat je de verwarming dan toch niet gebruikt.

Wat je allemaal kunt met de app

 • De huidige temperatuur per kamer bekijken (als je de slimme tado° thermostaatknoppen gebruikt).
 • Inzicht krijgen in het klimaatcomfort binnen en buiten je huis.
 • Geofencing; de verwarming gaat uit als alle mobiele telefoons het huis verlaten hebben.
 • Open raam detectie; de verwarming of airco gaat uit als er een raam of deur open staat.
 • Slim schema maken; instellen op welke tijden de verwarming aan- en uitgaat en hoe warm het dan moet zijn. Dit kun je met de slimme tado° radiatorknoppen per ruimte/zone instellen.
 • Inzicht in je besparing

Plus- en minpunten op een rijtje

Om je een beter idee te geven van de voor- en nadelen van de tado° knop, thermostaat en aircobediening hebben we hieronder de plus- en minpunten voor je op een rijtje gezet.

Pluspunten

 • Flink besparen
 • Niet goed geld terug
 • Mooi design
 • Geofencing
 • Open raam detectie
 • Gebruiksvriendelijk
 • Compatibel met meeste smart home platforms
 • Spraakbesturing mogelijk

Minpunten

 • Duur
 • Abonnement nodig voor sommige functies
De slimme tado° thermostaat – bestel hem op Bol.com

tado° installatie

Als je een tado° starterskit koopt, vind je op de verpakking een QR-code die je kunt scannen. Als je dit doet, krijg je stap voor stap instructies voor het installeren van de tado° thermostaat. Net als voor het installeren van andere thermostaten, is ook het installeren van de tado° thermostaat even een werkje. Toch is het prima te doen en ben je als het goed is in minder dan een half uur klaar. 

De tado° radiatorknop installeren is nog veel eenvoudiger. Deze past op de meeste radiatoren. Er worden verschillende adapters meegeleverd om installatie op verschillende radiatoren mogelijk te maken. Er zijn echter ook radiatoren waarop de tado° radiatorknop niet geïnstalleerd kan worden. Dit kun je terugvinden op de site van tado°. De knop is in elk geval wel geschikt voor radiatorkranen van, Herz, Olymp, Siemens, Terrier, Giacomini, Danfoss, Comap en Caleffi.

tado° aanbiedingen

Als je besloten hebt dat tado° het systeem wordt waarmee je het klimaat in je huis wilt regelen én waarmee je energie wilt gaan besparen, is het tijd om de beste deal te vinden. De tado° radiatorknop, thermostaat, aircobedienen en de tado° starterskits zijn bij verschillende webshops te koop, zoals Bol.com, Coolblue. Om je te helpen de beste tado° aanbieding te vinden, hebben we hieronder de beste deals van dit moment voor je verzameld.

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: tado° Slimme Thermostaat Starterkit V3+ - Inclusief 2 Slimme Radiatorknoppen - €273,99
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor tado° Slimme Thermostaat Starterkit V3+ - Inclusief 2 Slimme Radiatorknoppen
Laatste updates:
 • €273,99 - 22 april 2024
 • €266,99 - 21 april 2024
 • €264,99 - 20 april 2024
 • €286,99 - 17 april 2024
 • €276,99 - 15 april 2024
 • €272,99 - 12 april 2024
 • €298,99 - 12 april 2024
 • €269,99 - 11 april 2024
Sinds: 26 oktober 2023
 • Hoogste prijs: €340,00 - 21 februari 2024
 • Laagste prijs: €168,80 - 25 januari 2024
Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Tado Slimme Thermostaat V3+ Startpakket + 7 Knoppen - €624,00

Veelgestelde vragen over tado°

Wat kost tado°?

Dat ligt eraan wat je van tado° wilt kopen. Je kunt namelijk alleen een tado° radiatorknop met bridge kopen, maar ook een starterskit met tado° thermostaat. Als je alleen een tado° thermostaatknop wilt kopen, betaal je 79 euro. De goedkoopste tado° thermostaat starterskit kost 178 euro. Wil je meteen een thermostaat én een aantal tado° radiatorknoppen dan betaal je voor een starterskit met thermostaat, 4 radiatorknoppen en een bridge zo’n 430 euro. Het is echter ook mogelijk om starterskits te kopen met meer of minder radiatorknoppen. Én je kunt altijd nog uitbreiden met extra tado° radiatorknoppen.

Is tado° assist het waard?

tado° assist is een onderdeel van de tado° app waarvoor je moet betalen. De prijs hiervoor bedraagt 2,99 euro per maand of 24,99 per jaar. Het ligt er een beetje aan hoe je de app en de tado° producten wilt gebruiken, maar als je het maximale eruit wilt halen, is tado° assist wel een aanrader. Je hebt dit onder andere nodig voor geolocatie en open raam detectie. Waardevolle toevoegingen om je systeem slimmer en efficiënter te maken.

Waar is tado° te koop?

Je kunt tado° producten bij verschillende winkels kopen, maar ze zijn ook gemakkelijk online te bestellen. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij webshops als Bol.com, Coolblue.

Welke batterijen heb ik nodig voor tado°?

Bij je bestellen worden standaard de juiste batterijen meegeleverd. Dit zijn voor de radiatorknop 2 AA-batterijen en voor de slimme thermostaat 3 AAA-batterijen. Als je ze gaat vervangen, is het wel belangrijk om erop te letten welke soort AA- of AAA-batterijen je gebruikt. Voor de slimme thermostaat heb je AAA alkaline batterijen (LR03) nodig. Voor de slimme tado° radiatorknop heb je AA alkaline batterijen (LR6) nog en als je de nieuwste versie (VA02) hebt, kun je ook Panasonic Eneloop AA 1900 mAh NiMH oplaadbare batterijen gebruiken.

Hoe lang gaan de batterijen van tado° mee?

Doorgaans gaan de batterijen ongeveer een jaar mee. Je hoeft ze dus niet vaak te vervangen.

Wat is tado° bridge?

De tado° bridge is een klein apparaatje dat hij alle starterkits van tado° wordt geleverd. Je gebruikt het om de tado° thermostaat, radiatorknoppen en aircobediening te verbinden met internet. Alle producten zijn dan verbonden met hetzelfde apparaatje. Dit werkt eenvoudig en is veilig.

Samenvatting

Als je je huis slimmer en milieuvriendelijker wilt maken, zijn de producten van tado° een mooie aanwinst. Daarbij vergroot je ook je eigen comfort doordat je altijd in een huis thuiskomt met een aangename temperatuur. In de koudere maanden zorgt de tado° thermostaat er samen met de tado° radiatorknoppen voor dat het aangenaam warm is en in de winter zorgt de tado° aircobediening ervoor dat de airco het huis op de juiste momenten koelt. De slimme tado° radiatorknoppen maken het ook mogelijk om elke ruimte apart te bedienen en bijvoorbeeld een lagere temperatuur in de hal of slaapkamer te kiezen. In combinatie met handige tools als open raam detectie en geolocatie wordt je huis nooit meer onnodig verwarmd of gekoeld. We hopen dat je na het lezen van dit artikel wat wijzer bent geworden over het met tado° en de slimme tado° producten.

Robot Assistent
Logo
Shopping cart