Slimme babyfoon kopen? Zo kies je de beste smart babyfoon

Wanneer je je kindje naar bed hebt gebracht, is het altijd spannend of het stil blijft en of je kindje meteen gaat slapen. Stiekem om het hoekje kijken kan, maar brengt het risico met zich mee dat je je kindje wakker maakt, waardoor het vervolgens helemaal niet meer wil slapen. Met een slimme babyfoon kun je je baby of kindje in de gaten houden zonder dat je zijn of haar slaap verstoort. Naast een camera beschikken slimme babyfoons natuurlijk ook over andere slimme functies. Maar hoe kies je de beste slimme babyfoon? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over slimme babyfoons. Ook hebben we onze favoriete smart babyfoons verzameld in een top 10 en vertellen we je waar je zelf op kunt letten om de beste slimme babyfoon te vinden.


De 3 beste slimme babyfoons van 2024

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Luvion Essential - Babyfoon Met Camera - €135,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Luvion Essential - Babyfoon Met Camera
Laatste updates:
 • €135,00 - 1 april 2024
 • €121,50 - 25 maart 2024
 • €135,00 - 20 februari 2024
 • €121,50 - 18 februari 2024
 • €135,00 - 29 januari 2024
 • €119,81 - 24 januari 2024
 • €121,50 - 22 januari 2024
 • €135,00 - 28 november 2023
Sinds: 16 november 2023
 • Hoogste prijs: €135,00 - 28 november 2023
 • Laagste prijs: €119,81 - 24 januari 2024

De Luvion Essential is wat ons betreft de beste slimme babyfoon van dit moment. Het is dan ook niet voor niets de best verkochte babyfoon met beeld in Nederland en België. Daarbij is hij bekroond met verschillende awards en prijzen. Deze slimme babyfoon heeft een goede beeldkwaliteit, waardoor je je baby in hoge resolutie kunt bekijken. Dankzij nachtzicht, is je kindje ook in het donker goed te zien. Verder is de smart babyfoon voorzien van 2 slaapliedjes en kun je middels de tweeweg spraakfunctie met je kindje communiceren. Ook kun je digitaal inzoomen en voedings- en slaaptijden instellen op de slimme babyfoon. De babyfoon is zeer veilig in gebruik, doordat er een veilig 2,4 GHz kanaal wordt gebruikt. Tot slot kun je tot wel 4 (los verkrijgbare) camera’s koppelen, om de kindje vanuit verschillende hoeken in beeld te brengen.

Bestel de Luvion Essential bij deze vertrouwde webshops:


Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: ELRO BC3000 Babyfoon Royale - €169,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor ELRO BC3000 Babyfoon Royale
Laatste updates:
 • €169,00 - 26 maart 2024
 • €179,00 - 22 januari 2024
Sinds: 22 januari 2024
 • Hoogste prijs: €179,00 - 22 januari 2024
 • Laagste prijs: €169,00 - 26 maart 2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 22 april 2024 14:09
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

De ELRO BC3000 babyfoon is volgens ons de beste high-end slimme babyfoon. Deze smart babyfoon wordt geleverd met een HD monitor met touchscreen en kan gekoppeld worden met een app op je smartphone. Als je kindje geluid maakt, springt het scherm automatisch aan en je kunt een notificatie op je smartphone ontvangen als je dat wilt. Je kunt 4 camera’s verbinden met de ELRO babyfoon. Hierdoor kun je op verschillende plekken in de baby- of kinderkamer een camera hangen of je kunt meerdere kinderen tegelijkertijd in de gaten houden. Je kunt de camera op afstand besturen en draaien vanaf je smartphone, zodat je je kindje bijvoorbeeld ook kunt volgen als het uit bed klimt. Dankzij nachtzicht heb je ook in het donker goed beeld. Het subtiele nachtlampje in de camera zorgt ervoor dat de kamer subtiel verlicht wordt voor je kindje. Tot slot kan de slimme babyfoon de temperatuur meten en 3 verschillende slaapliedjes afspelen.

Bestel de ELRO BC3000 babyfoon bij deze vertrouwde webshops:


Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Philips Avent SCD843/01 - €201,99
Laatste Amazon prijsupdate was: 23 april 2024 10:33
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Ook de Philips Avent SCD843/01 is een goede keuze als je op zoek bent naar de beste slimme babyfoon. Deze smart babyfoon is veilig en betrouwbaar en heeft een bijzonder goede geluidskwaliteit. Hierdoor kun je je baby horen én je kunt tegen je kindje praten. De LED lampjes geven aan dat je verbinding hebt en subtiele vibraties geven aan dat je een melding. Verder heeft de Philips Avent slimme babyfoon een temperatuursensor en kun je hem op een energiebesparende ECO-modus zetten. De ouderunit is oplaadbaar, zodat je hem overal in huis en in de tuin kunt gebruiken. De batterij gaat ongeveer 10 uur mee. De slimme babyfoon heeft verder een nachtlampje met zacht licht en je hebt de mogelijkheid om 5 verschillende slaapliedjes af te spelen. Tot slot is de kijkhoek aanpasbaar en kun je 2 keer digitaal zoomen.

Bestel de Philips Avent SCD843/01 bij deze vertrouwde webshops:


Waarom een slimme babyfoon

Een slimme babyfoon zorgt ervoor dat je je kindje in de gaten kunt houden zonder dat je hem of haar stoort of per ongeluk wakker maakt. Vroeger kon dus natuurlijk met een babyfoon waarmee je alleen geluid hoort. Een slimme babyfoon voegt hier doorgaans ook beeld aan toe. Verder zijn smart babyfoons vaak van andere handige features voorzien, zoals een temperatuursensor, nachtlampje, slaapmuziekjes en spraakfunctie. Sommige slimme babyfoons kunnen zelfs de ademhaling, temperatuur en slaaphouding van je baby monitoren.

Waar je op moet letten om de beste slimme babyfoon te kopen?

Om de beste slimme babyfoon te vinden, is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Zo is de beeldkwaliteit van belang, maar bijvoorbeeld ook de audio, het bereik, slimme functies en privacy. Hieronder vertellen we je precies waarop je moet letten om de beste smart babyfoon te vinden.

Camera en beeldkwaliteit

In de eerste plaats is het raadzaam om te letten op de beeldkwaliteit van de slimme babyfoon. Onder andere de resolutie zegt iets over de beeldscherpte; hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Dat is echter niet het enige; ook een nachtmodus is belangrijk bij het vinden van de beste slimme babyfoon. Je wilt je kindje natuurlijk ook ‘s avonds en ‘s nachts als het donker is goed kunnen zien. Met sommige slimme babyfoons – zoals de ELRO BC3000 Babyfoon Royale – is het ook mogelijk om de camera op afstand te draaien en in te zoomen.

Audio

Let tijdens je zoektocht naar de beste smart babyfoon ook op de geluidskwaliteit. Het is prettig als je je kindje goed kunt horen, maar het is ook heel handig als je de mogelijkheid hebt om terug te praten, zoals je dat met de Luvion Essential Babyfoon Met Camera kan.

Bereik

Verder raden we je aan om op het bereik van de slimme babyfoon te letten. In huis – met dikke muren en isolatie – wordt het signaal vaak een flink stuk minder. Wanneer een fabrikant 250 of 300 meter bereik aangeeft is dit in huis eerder 50 meter. Het is verstandig om hier rekening mee te houden.

Uitbreidbaar

Sommige slimme babyfoons – zoals de Luvion Essential Babyfoon – kunnen worden uitgebreid met extra camera’s. Je kunt dan bijvoorbeeld 4 verschillende camera’s koppelen en je kindje vanuit meerdere hoeken in de gaten houden. Ook biedt dit de mogelijkheid om meerdere kinderen tegelijkertijd te monitoren.

Luvion Essential Babyphone
De Luvion Essential Babyphone in actie – bekijk ‘m op Bol.com

Slimme functies

Het is natuurlijk niet voor niets een slimme babyfoon. Naast camerabeelden die je op afstand kunt bekijken, zijn slimme babyfoons vaak ook van andere smart functies voorzien. Dit kan bijvoorbeeld een temperatuursensor zijn, maar ook een zacht nachtlampje of de mogelijkheid om slaapliedjes af te spelen. 

Veiligheid en privacy

Tot slot is het goed om je te verdiepen in de veiligheid en privacy gevoeligheid van de slimme babyfoon die je op het oog hebt. Wanneer een smart babyfoon verbonden is via WiFi is het namelijk eenvoudiger om deze te hacken. Het is aan jezelf of je dit een groot risico vindt of niet. Als je zekerheid wilt, kun je het beste een slimme babyfoon kiezen die een veilige verbinding gebruikt, zoals de Philips Avent SCD843/01.

Samenvatting

Om de beste slimme babyfoon te vinden, is het belangrijk om te letten op de beeldkwaliteit, geluidskwaliteit, het bereik en slimme functies. Ook de mogelijkheid om uit te breiden met extra camera’s is van belang en de veiligheid en privacy zijn iets om aandacht aan te besteden. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste slimme babyfoon voor jouw kindje hebt gevonden.

Robot Assistent
Logo
Shopping cart