Samsung Family Hub review: meer dan een slimme koelkast

Hoewel veel mensen het nog altijd fijn vinden om dingen in eigen hand te houden, helpt slimme technologie ons met een hoop, zo ook in het huishouden. Misschien ben je al wel bekend met de Samsung Family Hub, maar misschien ook niet. De naam verraadt namelijk nog niet veel, maar het gaat hier dus echt om een koelkast. En niet zomaar één. De Samsung Family Hub is namelijk een slimme koelkast. Nu zien we je denken: een koelkast, wat kan daar nou zo slim aan zijn? Dat is precies wat we gaan uitleggen en toelichten in deze review van de Samsung Family Hub. Een koelkast is natuurlijk niet iets wat je dagelijks koopt en daarom wil je precies weten wat de voor- en nadelen zijn van de Samsung Family Hub voordat je ‘m gaat kopen.

Daarom stellen we in deze productpagina van de slimme koelkast van het bekende merk Samsung een koopgids op met dingen waar je op moet letten. We delen de review op in een aantal punten.

Over het merk Samsung

Laten we beginnen met het merk. Of je nu groot fan van de nieuwste gadgets bent of slechts een oude tv in de kamer hebt staan: de kans dat je Samsung kent is natuurlijk heel groot. Het Koreaanse elektronicamerk werd vooral bekend met tv’s en telefoons maar heeft een breed assortiment aan producten in verschillende branches. Wie ervaring heeft met Samsung als merk weet: de producten staan garant voor goede kwaliteit.

Samsung Family Hub functies

Bij de Samsung Family Hub is dat niet anders. Deze slimme koelkast blinkt uit op meerdere facetten die we hieronder gaan bespreken. Heb jij bijvoorbeeld weleens gehoord van een koelkast met touchscreen? Maak je maar op voor een ronde van verwondering want je kunt het zo gek niet bedenken of de Family Hub heeft het voor je in petto.

Foodmanagement

Je kent het wel. Je staat in de supermarkt om boodschappen te doen voor het avondeten. Maar had je eigenlijk nog wel bakboter in huis? Geen idee. Dat is geen probleem meer met de Family Hub. Dankzij de Smart Home-app die je kunt koppelen aan de koelkast zie ja namelijk in een oog op slag wat er precies in je koelkast ligt en wat niet. Via die app deel je ook boodschappenlijstjes met je gezinsleden of huisgenoten en bestel je makkelijk ia de Albert Heijn-app je boodschappen! Misschien nog wel het meest bijzondere: je krijgt zelfs een melding zodra de houdbaarheidsdatum van je producten in de koelkast zijn verstreken. En dat allemaal vanaf het touchscreen in je koelkast.

samsung family hub meal planner

Entertainment

Als je van gadgets houdt, is de kans groot dat je woonkamer, badkamer en slaapkamer volstaan met allerlei vormen van entertainment. Een mooie tv in de woonkamer, een goede geluidsinstallatie in de slaapkamer en een extra schermpje in de badkamer; je ziet het bij steeds meer mensen. Maar hoe zit het dan met de keuken? Met de Samsung Family Hub haal je naast een hele slimme koelkast ook entertainment in huis (en dus in je keuken). Zo heeft de koelkast een ingebouwde speaker je je favoriete nummers op kunt afspelen. Je kunt zelf tv-programma’s, films en dergelijke op de koelkast afspelen. Welkom in 2022!

Family connection

Wie kookt er? Wie doet de afwas? Of wie eet er überhaupt mee vanavond en in het weekend? Voor gezinnen en huisgenoten is de Samsung Family Hub een echte verbindende factor. Zo kun je er familieroosters integreren en die vervolgens weer doorsturen naar iedereens eigen telefoon of andersoortig device. Je kunt foto’s naar elkaar sturen, recepten delen en ga zo nog maar even door. Zo komt niemand meer onder zijn verplichtingen of afspraken uit.

Slimme koelkast

Een belangrijk onderdeel van de Samsung Family Hub is de al eerder genoemde Smart Home-app. Met deze app, die je gemakkelijk op je smartphone of tablet installeert, kun je verschillende dingen in huis in een oogopslag besturen. Deze slimme koelkast beschikt dus ook over deze app, waardoor je ‘m kunt toevoegen aan het Smart Home-ecosysteem. Met die app zie je ook precies wat er nog in je koelkast ligt, wanneer het over de datum is en zijn papieren boodschappenlijstjes voortaan dus compleet overbodig.

Praktische zaken

Na het lezen van alle bovenstaande informatie ben je waarschijnlijk laaiend enthousiast en sta je al in de startblokken om een Samsung Family Hub te kopen. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk om een paar praktische zaken op een rijtje te zetten. Want past-ie wel in je keuken? Hoeveel energie kost deze slimme koelkast en ook niet onbelangrijk: in welke kleur heb je ‘m allemaal? Hier gaan we in op de types en specificaties.

Als je flink wil uitpakken, kun je altijd voor de SAMSUNG RS6HA8891B1 Family Hub in het zwart gaan. Deze Amerikaanse koelkast – die er ook in het zilver is – heeft twee deuren, een inhoud van ruim 600 liter, Twin Cooling Plus-koelsysteem, Precise Chef Cooling en NoFrost. Deze Samsung Family Hub kun je met een mooie aanbieding rond de 2200 euro op de kop tikken. Let op: Amerikaanse koelkasten nemen veel plek in beslag. De afmetingen van deze koelkast zijn 91.2 cm x 178 cm x 71.6 cm en dat is lastig plaatsen als je maar een klein keukentje heb!

Stel Laagste Prijs Melding In
×
Breng mij op de hoogte, wanneer de prijs daalt
Stel Notificatie voor Product in: Samsung RS6HA8891B1/EF - Family Hub - Amerikaanse koelkast - €1.999,00
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Samsung RS6HA8891B1/EF - Family Hub - Amerikaanse koelkast
Laatste updates:
  • €1.999,00 - 12 juni 2024
  • €2.119,00 - 6 juni 2024
  • €2.149,00 - 5 juni 2024
  • €1.821,82 - 3 juni 2024
  • €1.657,16 - 2 juni 2024
  • €2.225,77 - 31 mei 2024
  • €1.988,00 - 24 mei 2024
  • €2.039,00 - 21 mei 2024
Sinds: 19 december 2023
  • Hoogste prijs: €2.509,00 - 29 december 2023
  • Laagste prijs: €1.649,25 - 16 april 2024

Gelukkig zijn er ook nog opties voor mensen met een bescheiden keuken óf mensen die gewoon geen gigant van een koelkast in huis willen halen. De RB38M7998S4 Family Hub van Samsung beschikt ook over Twin Cooling Plus-koelsysteem, Precise Chef Cooling en NoFrost, maar heeft een inhoud van 356 liter en heeft maar één deur. Wel heeft-ie verder dezelfde functies als z’n grote broer. Handig om te weten; deze uitvoering heeft de afmetingen 59.5 cm x 192.7 cm x 65 cm. Check dus eerste even of-ie qua afmetingen én stijl en kleur bij je keuken past. Het oog wil namelijk ook wat, maar dat zit met deze koelkast wel goed.

Robot Assistent
Logo
Shopping cart